Cola in uw tapijt? Hoe krijgt u het schoon?

Op een dag loopt u met een glas in uw hand door het huis. U struikelt en de inhoud van uw glas valt precies over het tapijt. Het was ook nog eens cola! Hoe krijgt u deze vlek ooit uit uw tapijt? Geen zorgen. Wij vertellen het u.

Zelf reinigen

Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw tapijt kunt reinigen. Zo kunt u bijvoorbeeld koolzuurhoudend water op de vlek sprayen en er vervolgens met een droog doekje op deppen. Ook wordt online beweerd dat een mengsel van stijfsel en water op de vlek smeren helpt. Zelf uw tapijt reinigen scheelt misschien in de kosten, maar vaak is het resultaat toch niet helemaal wat u ervan verwacht had. Door zelf uw tapijt te reinigen bent u waarschijnlijk heel wat tijd kwijt om te onderzoeken en proberen wat de beste manier van reinigen is. U zou ook zelf tapijtreiniger kunnen kopen. Dit is een goede oplossing als u uw hele tapijt wil reinigen voor een redelijke prijs. U kunt hier alleen niet een klein stukje mee schoonmaken omdat u dan kleurverschil ziet. Eveneens is dit middel niet geschikt voor alle soorten tapijt. Als u bijvoorbeeld een tapijt van een delicate stof heeft, kan dit verkleuren en lelijk worden omdat deze middelen erg agressief zijn. Ook werkt het zelf reinigen van een tapijt alleen als u er direct wat aan doet. Als u te lang wacht trekt de vlek helemaal in de stof. Aangezien cola plakkerig is hecht dit zich snel aan het tapijt.

tapijt

Professionele tapijtreiniger

Een andere optie is het inhuren van een tapijtreinigingsservice. Zij kunnen een colavlek gemakkelijk uit uw tapijt halen. Dit kan op verschillende manieren. Welke dat zijn, wordt hieronder besproken.

  1. Ten eerste is er de Bonnet methode. Hierbij wordt het tapijt eerst in gesprayd met een speciaal reinigingsmiddel. Daarna wordt de oppervlakte van het tapijt schoongemaakt met een schrobmachine, met een katoenen of synthetische pad. Deze machine zorgt ervoor dat het vuil loskomt, en vervolgens opgenomen wordt. Bij deze methode duurt het maar 30 minuten voordat het tapijt weer droog is. Dit is handig omdat u op deze manier tussen de bedrijven door een reiniging kan laten uitvoeren
  2. Nog een optie is het werken met de Truck-mount methode. Hierbij vindt er een diepe reiniging van uw tapijt plaats. Handig als de colavlek in het tapijt is getrokken. Deze methode heet Truck-mount omdat er een machine aan te pas komt met dezelfde naam. Deze machine haalt zijn vermogen uit een busje. Er wordt door de machine een perfecte balans bepaald tussen reinigingsmiddel en water. Omdat er een diepe reiniging plaatsvindt, duurt het ongeveer 6 uur voordat het tapijt weer droog is.

Op een professionele manier uw tapijt schoonmaken garandeert dat het echt schoon wordt. Daarnaast is het goed voor de levensduur van uw tapijt om hem om de zoveel tijd te reinigen. Misschien dat die colavlek dan toch niet zo erg is als hij leek. Straks heeft u weer een mooi schoon tapijt dat ook nog langer meegaat!