Tuinmeubel trends van 2018

Nu het voorjaar al een tijdje van start is gegaan is het weer de tijd je tuin in te richten op de manier dat jij dat wil. Welke trends zijn dit jaar populair? We kunnen je een aantal tips geven over hoe je stijlvol de zomer in gaat qua tuinmeubilair.

De eerste trend waar we het over gaan hebben is vlechtwerk. Dit komt steeds meer in opkomst en geeft een authentieke en huiselijke uitstraling. Natuurlijke elementen in een tuin kunnen namelijk voor een rustig gevoel zorgen. Ook zorgen de ronde vormen van rieten stoelen voor een zachte uitstraling in plaats van dat je harde en strakke lijnen gebruikt. Op deze manier maken ze je tuin sfeervoller. Het beste kun je stoelen aanschaffen die een onderhoudsvrije aluminium frame hebben met daaromheen duurzaam kunststof vlechtwerkdraad. Deze zijn extra stevig en ze zijn makkelijk schoon te houden.

Ronde tuinstoelen en tuintafels zie je sowieso meer dit jaar. Je kunt gaan voor een natuurlijke grijstint aangezien deze zowel binnen als buiten goed past wanneer je deze meubelen ook deels binnen wil zetten. Ook bruin, taupe en antraciet zijn goede kleuren hiervoor. Een ronde tuintafel is gezellig aangezien je met iedereen aan de tafel makkelijker contact kunt maken dan wanneer je aan een vierkante tafel zit. Ook kun je makkelijker bij de spullen en ingrediënten komen wanneer je de tafel wil gebruiken voor een diner. Naast grijstinten, kun je ook gebruik maken van warme en donkere tinten zoals donkergroen, okergeel, donkerrood en terracotta. Deze kleuren zijn een trend dit jaar. Je kunt echter ook gebruik maken van zachte pastelkleuren in je tuin die meer rust geven in je tuin.

Naast de stoelen kun je een industriële tafel neerzetten. Deze staat wel in contrast met de stoelen aangezien deze strak staat en harde lijnen omvat, maar dit jaar worden vaak verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. In dit geval zullen de rieten, ronde stoelen juist de industriële tafel opvrolijken.  Toch staat deze tafel wel strak en stijlvol. Een grote tafel zorgt verder voor een soort verlengd deel van je huis en je hoeft hierdoor minder te genieten van alleen je tuin, aangezien je hier gezellig met een groep mensen aan het eten kan gaan.

houten-stoel

Ook kun je een loungeset aanschaffen. Deze geeft de tuin meer uitstraling en geeft het tevens een huiselijk gevoel. Omdat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt zoals riet en hout, brengen deze elementen tevens als de eerder genoemde stoelen een rustige sfeer mee. Ook loungebedden worden steeds populairder. Je kunt ze ook personaliseren door eigen kussens of kleedjes toe te voegen.

Wanneer je nieuwe tuinmeubelen wil aanschaffen kun je kijken op de website van Fonteyn. Zeker voor houten tuinmeubels kun je hier terecht. Maar ook voor specifieke meubels kun je de website bekijken, zie bijvoorbeeld ligbed.