Voordelen op je gezondheid van het nemen van een bubbelbad

Wanneer je een bubbelbad neemt heeft kan dit meerdere voordelen hebben voor je lichamelijke gesteldheid. Het kan zowel een positieve invloed op je lichaam als op je geest hebben. Allereerst zorgt het voor een goede doorbloeding in je lijf en helpt het je spieren te ontspannen. Bovendien hebben bubbelbaden vaak massagestralen of massagekoppen die met masserende bewegingen ervoor kunnen zorgen dat je lichaam helemaal ontspant. Je kunt er ook voor zorgen dat je deze ook op specifieke delen van je lijf richt als je last hebt van deze delen.

Bovendien gaat je hart sneller kloppen van het warme water waardoor je bloedsomloop zal versnellen. Op deze manier kun je ook minder last krijgen van blessures of spierpijn. Bovendien levert een snellere bloedsomloop ook op dat je spieren meer zuurstof en voedingstoffen toe geleverd krijgen. Ook kunnen er eenvoudiger nieuwe cellen aangemaakt worden en je huid kan sneller herstellen waardoor deze er gezonder uit komt te zien.

Bovendien zorgt de warmte van het bad dat je meer gaat zweten, dit kan ervoor zorgen dat je lichaam makkelijker giftige stoffen kan lozen. Zo kun je een bezoek aan een jacuzzi goed inlassen als je een detox- kuur wil aangaan. Echter is het wel beter niet al te lang in een heet bad te zitten want dan raak je gehydrateerd dus je kunt beter geregeld water drinken tijdens een bad sessie.
Verder kan het nemen van een warm bad je geest een scherper en alerter effect geven. Hierdoor kun je het gevoel krijgen je hoofd beter leeg te krijgen waardoor je tegelijkertijd kunt ontladen als je last hebt van stress.

Als je een spa product wil aanschaffen kun je op de website van Fonteynspa’s kijken. Je kunt ze bewonderen in diverse soorten en maten. Kijk bijvoorbeeld op bubbelbad en hottub.