Voordelig verhuizen? Huur een verhuiswagen!

Het is zover: u gaat verhuizen. Over een week verhuist u naar uw nieuwe woning, om te starten aan een nieuwe uitdaging. Maar er is een probleem: het is uw eerste verhuizing. Wellicht is een goedkoop verhuisbedrijf een optie. Maar allereerst, wat heeft u eigenlijk allemaal nodig als u gaat verhuizen? In dit artikel gaan we vooral focussen op verhuiswagens en verhuisdozen om zo uw verhuizing een stuk makkelijker te maken.

Verhuiswagens

U heeft vast wel eens een filmpje gezien van een verhuizing waar mensen de mooiste verhuiswagens gebruiken voor hun verhuizing. Maar waar kunt u zo’n verhuiswagen huren? Bij verhuisbedrijf Rotterdam kunt u voor een goede prijs een verhuiswagen huren. Alles zit erbij, van spanbanden tot verhuisdekens. U krijgt zelf rolmaterialen bij de verhuiswagen plus touw, blok en een verhuisnet.

De prijs voor het huren van een verhuiswagen ligt zo rond de €25,- per uur. Deze prijs geldt voor de normale verhuiswagens. De normale verhuiswagens hebben een laadruimte van zo’n 20m3. Verhuizers Rotterdam heeft ook XL-verhuiswagens, die hebben een laadruimte van zo’n 27m3. Deze kunt u huren tegen een uurtarief van €30,-.

Verhuisdozen

Misschien heeft u van kennissen, vrienden of uw ouders al gehoord dat het ook handig is als u verhuisdozen koopt of huurt. Maar wat is handiger: het huren of het kopen van verhuisdozen? Om dit te weten te komen, is het handig om de prijzen te vergelijken met elkaar. Verhuisdozen huren kost rond de €0,50 per doos met een borg van €2,50,- per doos. Daarentegen kost een verhuisdoos per stuk € 2,50,- als u hem koopt.

Er zijn ook een hoop verschillende soorten verhuisdozen zoals speciale dozen voor uw kleding en dozen voor al uw servies. Hier hangt weer een andere prijs aan.

verhuizen

Handige tips

Voordat u begint met het inpakken van uw dozen (die u net gehuurd of gekocht heeft) is het verstandig om dit eerst te lezen. Ik geef u een aantal tips om het inpakken en uitpakken een stuk gemakkelijker te maken.

Tip 1

Besluit van tevoren wat u mee wilt nemen naar uw nieuwe huis. Denk daarna na over wat er misschien weg kan. Zo kunt u voorkomen dat u onnodige vracht meeneemt naar uw nieuwe woning. Dit kan namelijk ook een hele hoop sjouw- en tilwerk schelen. Als u weet wat u mee wilt nemen naar uw nieuwe woning, schrijf dan op elke doos wat u erin doet en in welke kamer deze spullen horen.

Tip 2

Het is ook handig als u al uw breekbare spullen inpakt. U kunt dit doen in bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of speciale dozen. U kunt ook gebruikmaken van uw sokken of oude kranten om breekbare spullen te beschermen.

Tip 3

Begin met het inpakken van spullen die u het minst nodig heeft of die u het minst gebruikt op het moment van de verhuizing. Voorbeelden zijn seizoensgebonden spullen, zoals schaatsen, ski’s of winterkleding. U kunt ook denken aan eventuele keukenapparatuur die u bijna niet gebruikt. Pak als laatste de spullen in die u dagelijks gebruikt. Maak voor de zekerheid nog een checklist, zodat u uiteindelijk niks vergeet.