Zakelijke meubelen verhuizen naar een ander bedrijfspand: 4 tips!

De verhuizing. Het is zo ver het gaat gebeuren de bedrijfsverhuizing. U bent gegroeid van een klein jong startend bedrijf naar een groot lopend bedrijf. Van harte gefeliciteerd. Maar! U moet wel al uw spullen nog verhuizen naar het nieuwe pand en u wilt dat dit ook lekker loopt net als uw bedrijf. In dit artikel geven wij u niet 2 maar 4 tips hoe u het beste uw bedrijf van A naar B kunt verhuizen. Wij doen zakelijke verhuizing al sinds de dag dat we begonnen. Wij weten hoe we om moeten gaan met verhuisdozen en uw spullen.

Tip 1. Stel een team samen

Een kantoor verhuizen kunt u niet alleen stel een Team samen die u wilt helpen met de verhuizing en die ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt. Begin hier wel op tijd mee, ruim 2 maanden van tevoren. Het team kan namelijk met gemak een aantal klusjes oppakken. U kunt denken aan offertes aanvragen van professionele verhuizers en klusjesmannen en natuurlijk het inkopen van verhuisdozen en ander verhuismateriaal.

Tip 2 laat uw klanten weten dat u verhuisd

Begin met het op tijd versturen van berichten naar uw klanten. Dit is niet alleen om je klanten te laten weten waar uw nieuwe pand straks zit, maar ook voor uw verzekeringen, gas en elektriciteit, internet en anderen voorziening zoals water, licht enzovoorts. Post kunt u ook een aantal maanden door laten sturen met een zakelijke doorzendservice. Denk ook aan adressen op briefpapier en in e-mailhandtekeningen.

U bent ook online vindbaar. Zo niet zou ik hier wel aan werken. Maar we gaan er van uit dat u online vindbaar bent. Maar dan niet alleen op uw eigen website. U kunt denken aan Google Places en overkoepelende websites van uw branche.

kantoor

Tip 3 wees bereikbaar

U kunt door de verhuizing een paardagen niet bereikbaar zijn. Zorg ervoor dat uw IT-afdeling in orde is. Het kan namelijk nogal tegen vallen, vooral bij een groot kantoor.

IT is een gecompliceerde bedoeling, want het is natuurlijk niet zomaar een stekker uit een stopcontact halen en er weer ergens anders erin stoppen. Zorg dat u op tijd geregeld hebt met uw aanbieder van de bedrijfsomgeving. Want al heeft u intranet is dit wel handig. Het is ook fijn voor uw eigen IT-team om alles zo snel mogelijk te laten verlopen.

Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat uw personeel er geen last van heeft al gaat u verhuizen zo dat ze gewoon lekker aan het werk kunnen. Het internet moet ook al getest zijn zodat ze gelijk weer aan de slag kunnen.

Tip 4 pak uw verhuisdozen slim in

Pak uw verhuisdozen slim in. Zorg ervoor dat u van tevoren al weet waar u uw spullen wilt hebben op uw nieuwe kantoor. Als u dit weet pak dan naderhand van deze informatie uw verhuisdozen in en schrijf de plekken op met een stift op de doos, zodat de verhuizers ook weten waar het moet staan.